Sommaren 2011


Hittade lite roliga frågor på en blogg om hur min sommar varit. Svaren ser du nedan!



Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr?

 

Jag har kokat syltat och saftat en massa, det är en ny företeelse för mig.


Vilka länder besökte du?

 

Har hållt mig på hemmaplan.


Är det något du saknade under sommaren 2011 som du vill ha sommaren 2012?

 

Lite mer kvalitetstid med älsklingen. Gärna en utlandssemester, dvs barn- och hundfri sådan. Helst till Saint Tropez och roadtrip runt i Europa.

Vilket datum från sommaren 2011 kommer du alltid att minnas?

 

1 augusti när jag fick första samtalet från Panorama Competence AB där jag numera är anställd.

 

Största misstaget?

 

Parkeringsboten på 900 kr. Jag borde ställt mig i det dyra garaget vid Stureplan, det hade blivit billigare.


Har du varit sjuk eller skadat dig?

 

Ja jag har haft bronkit med hosta samt heshet i tre veckor. Känt av min utbrändhet med.

Bästa köpet?

 

Businesskläder inför hösten.


Sommarens väder?

 

Helt underbart, mest sol och över 20 grader sedan i april.

 

Vad spenderade du mest pengar på?

 

På huset men annars på enstaka nöje så är det väl Liseberg.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

 

Att jag äntligen fick ett jobb jag längtat efter.


Sommarens låt?

 

On the floor med J Lo


Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?

 

Gladare vilket nog beror på att jag varit ledig länge.

Jag har behövt den tiden att komma igen efter 5 tuffa år.



Vad önskar du att du gjort mer?

 

Fixat i huset och trädgården.


Vad önskar du att du gjort mindre?

 

Kanske skulle tänkt lite mer på mig själv i vissa lägen.


Hur tillbringade du midsommarafton?

 

Med familjen. Vi cyklade till Huddinge centrum med barnen för dans kring midsommarstånge. Därefter hem och åt glass på altanen. Sedan gjorde vi en egen liten midsommarstång som vi dansade kring. Efter det blev det bad i lokala sjön, sedan middag och sist men inte minst film.

Sommarens favoritprogram på tv?

 

Lotta på Liseberg och repriserna av Vem Vet Mest


Böcker du läst den här sommaren?


En himla massa. Allt från Elsas Mode till Ozzy Osbournes självbiografi, det rör sig om c:a 8 böcker.


Största musikaliska upptäckten denna sommar?

 

Veronica Maggio


Något du önskade och fick?

 

En varm skön sommar med fint väder.


Något du önskade dig men inte fick?

 

En målad altan.


Vad gjorde du första dagen på sommarlovet/semestern?

 

Solade och badade.


Finns det något som skulle gjort din sommar bättre?

 

Jag hade gärna varit i Göteborg lite mer. Både med och utan barn.


Hur skulle du beskriva din klädstil sommaren 2011?

 

Avkopplad med klänning, bikini och Crocs flips flops som basplagg.


Sommarens hetaste?

 

Min relation med Rickard.


Sommarens bästa tillfälle?

 

När jag skrev på anställningsavtalet på Panorama!


VAD HAR DU HAFT FÖR DIG!?


/Sara


Krusbärsmarmelad

Krusbär kan vara lite luriga att veta vad man skall göra av. Jag har dock upptäckt att krusbärsmarmelad är riktigt gott. Har provat ett par olika recept men det nedan är mitt favoritrecept, än så länge är bäst att tillägga. Smaken påminner om rabarberkräm med en aning kanel på. Hur gott som helst och marmeladens syrlighet ger en bra balans mot brödets söta.

Krusbärsmarmelad med smak av äpple och kanel



Foto: Sara Sandberg
  • 1½ liter krusbär
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 dl vatten
  • 9 dl strösocker
  • 1 bit hel kanel
  • pektin
  1. Snoppa bären,
  2. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i små bitar.
  3. Lägg krusbär, äpplen, vatten och kanelstång i syltgrytan, koka c:a 10 minuter.
  4. Tillsätt sockret under omröring, koka ytterligare till allt är mjukt.
  5. Tillsätt pektinmedlet (enligt bruksanvisningen å förpackningen)
  6. Ta upp kanelbiten.
  7. Häll marmeladen på rena burkar.

Grova frukostfrallor

Bristen på matbröd och olusten över att behöva åka bort på COOP för lite bröd i ösregnet satte igång kreativiteten. Här följer receptet på ett nyttigt och gott frukostbröd.
Foto: Sara Sandberg

Rågkross gör brödet extra grovt och knaprigt och den här varianten känns både luftig och saftig, trots alla fibrer. Det bästa av två världar helt enkelt.


5 dl vatten
50 g jäst
4 msk mörk sirap

1/2 dl margarin
1 1/2 tsk salt
1 msk brödkryddor
1 dl rågkross
ca 11 dl vetemjöl med fullkorn

 

Börja med att koka upp rågkrossen tillsammans med lite vatten. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen stå under lock och svälla i några minuter. Rör ut jästen i 5 dl vatten. Blanda i brödkryddor, salt, sirap och det grova rågmjölet. Sila rågkrossen fri från vatten och rör i degen. Blanda ner vetemjöl, lite i taget och bara så mycket som är nödvändigt för att degen ska släppa bunken. Jäs under duk i 30 minuter. Baka ut med mer vetemjöl. Knåda ordentligt. Rulla till frallor. Receptet borde ge 15 stycken) och låt dem jäsa på plåt i 30 minuter under duk. Grädda i 250 grader i 10 minuter.

 

 

 

 

 


RSS 2.0