Krusbärsmarmelad

Krusbär kan vara lite luriga att veta vad man skall göra av. Jag har dock upptäckt att krusbärsmarmelad är riktigt gott. Har provat ett par olika recept men det nedan är mitt favoritrecept, än så länge är bäst att tillägga. Smaken påminner om rabarberkräm med en aning kanel på. Hur gott som helst och marmeladens syrlighet ger en bra balans mot brödets söta.

Krusbärsmarmelad med smak av äpple och kanel



Foto: Sara Sandberg
  • 1½ liter krusbär
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 dl vatten
  • 9 dl strösocker
  • 1 bit hel kanel
  • pektin
  1. Snoppa bären,
  2. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i små bitar.
  3. Lägg krusbär, äpplen, vatten och kanelstång i syltgrytan, koka c:a 10 minuter.
  4. Tillsätt sockret under omröring, koka ytterligare till allt är mjukt.
  5. Tillsätt pektinmedlet (enligt bruksanvisningen å förpackningen)
  6. Ta upp kanelbiten.
  7. Häll marmeladen på rena burkar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0