Grova frukostfrallor

Bristen på matbröd och olusten över att behöva åka bort på COOP för lite bröd i ösregnet satte igång kreativiteten. Här följer receptet på ett nyttigt och gott frukostbröd.
Foto: Sara Sandberg

Rågkross gör brödet extra grovt och knaprigt och den här varianten känns både luftig och saftig, trots alla fibrer. Det bästa av två världar helt enkelt.


5 dl vatten
50 g jäst
4 msk mörk sirap

1/2 dl margarin
1 1/2 tsk salt
1 msk brödkryddor
1 dl rågkross
ca 11 dl vetemjöl med fullkorn

 

Börja med att koka upp rågkrossen tillsammans med lite vatten. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen stå under lock och svälla i några minuter. Rör ut jästen i 5 dl vatten. Blanda i brödkryddor, salt, sirap och det grova rågmjölet. Sila rågkrossen fri från vatten och rör i degen. Blanda ner vetemjöl, lite i taget och bara så mycket som är nödvändigt för att degen ska släppa bunken. Jäs under duk i 30 minuter. Baka ut med mer vetemjöl. Knåda ordentligt. Rulla till frallor. Receptet borde ge 15 stycken) och låt dem jäsa på plåt i 30 minuter under duk. Grädda i 250 grader i 10 minuter.

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0